NNN.png

Izaberite Bosanski  Choose English

Sigurni smo da već puno toga znate o internetu i da ćete još puno toga naučiti sami i uz pomoć svojih roditelja, ali morate znati da internet donosi i neke opasnosti ako ne znate kako se zaštititi.

Internet je veoma uzbudljiv, omogućava vam putovanje u nepoznato, putem interneta možete upoznati puno novih prijatelja, dopisivati se, osjećati se slobodnim, možete se igrati, slušati muziku. Tu je mnogo izazova kojima se ne možete oduprijeti ali morate znati  da internet koliko god bio zabavan, može biti i jako opasan!
Sve informacije koje dobijete putem interneta nisu tačne i istinite, morate znati da osobe sa kojima komunicirate  putem interneta mogu lagati o tome ko su i koliko imaju godina, jer nikada niste sigurni ko gleda vaše  slike!

Morate paziti koje informacije i podatke dijelite na internetu jer kada jednom vaše privatne stvari dospiju na internet ostaju tu zauvijek i nikada ne znate ko će jednoga dana doći do njih...zato pazite!

01
Avg 18

Čuvajte vašu digitalnu reputaciju i razmislite dvaput o objavljivanju slika ... one mogu negativno uticati na vaš život kasnije!

05
Jan 18

Reci stop vršnjačkom nasilju oko sebe! Pristupi kvizu na: http://bit.ly/2A5dmCL informiši se o svim vrstama nasilja, osvoji titulu Super Cyber Detektiva i već sljedećeg ponedjeljka postani jedan od sretnih dobitnika.

08
Nov 17

09
Jun 17

5 načina da se zaštitite dok igrate Pokemon GO

  • Uvjerite se da Google ili Apple račun koji koristite za prijavu na Pokémon GO koristi jaku lozinku. Pobrinite se da omogućite dva faktora autentifikacije. Ovo je osnovno pravilo za korisnike sa online računima. To znači da ovo pravilo nije samo za Pokémon Go račune, već i za bilo koji od vaših online računa.
  • Izbjegavajte preuzimanja i instaliranja neslužbene verzije aplikacije i/ili drugih aplikacija koje tvrde da su neka vrsta "pomoći". Prije svega, za nekoliko nezvaničnih verzija Pokémon GO se utvrdilo da su zlonamjerni. Ostale aplikacije koje tvrde da odgovaraju Pokémon Go, kao što su one koje obećavaju da će povećati Pokécoins, funkcionišu kao scareware.
  • Izbjegavajte posjete web stranicama koje obećavaju besplatne dodatke za Pokémon Go.
  • Nikome nemojte otkrivati svoje pristupne podatke.
  • Koristite prepaid ili poklon karticu prilikom kupovine dodataka za igricu, a ne debitnu ili kreditnu karticu.

Online forum
drustvene mreze
hakiranje i virusi

 

Back to Top