Izaberite Bosanski  Choose English

Vaša uloga u životima vaše djece je veoma važna.

Glavni cilj ove stranice jeste educirati sve one koji žele znati više o izrazu “seksualno zlostavljanje djece”.
Ovdje se možete upoznati sa svim problemima koje nosi “seksualno zlostavljanje djece”, prepoznati da li je vaše dijete u opasnosti, pronaći načine kako mu pomoći…
Jer, ipak roditelji ili staratelji imaju najveću odgovornost u odgoju i obrazovanju djeteta, a najbolji interesi djeteta moraju biti njihova osnovna briga. Pojedinačne mjere borbe protiv pedofiliije nisu davale željenje rezultate, ali uključivanjem šire međunarodne zajednice od lokalnog nivoa do najviših, prilagođavanjem zakona, razvojem cyber policije, širenjem ispravnih socijalnih i kulturnih vrijednosti na internetu i educiranjem roditelja i djece, moguće je stvoriti sredinu u kojoj će djeci biti osigurano normalno i zdravo odrastanje.
Informisanost, edukacija i pronalaženje pravog pristupa prema djeci je možda ipak najbolji način njihove zaštite.

08
Nov 16

09
Sep 16

Dragi roditelji, pogledajte pet odličnih savjeta za početak nove školske godine koje je objavio Centar za sigurniji Internet (Hrvatska).

(Kliknite na sliku kako bi vidjeli članak)

09
Sep 16
15
Jul 16

Šta je to Minecraft?

Minecraft je 3D računalna igra gdje igrači mogu izgraditi doslovno sve. Igra je često puta opisana kao “online Lego” koji uključuje izgradnju blokova (kvadrata) i stvaranje struktura preko različitih okoliša i terena. Igra koja je postavljena u virtualnom svijetu uključuje skupljanje, izrađivanje alata, izgradnju i borbu.

Jedna je od najpopularnijih igara na svijetu trenutno i može biti odličan način kako djecu naučiti o kreativnosti i zajedničkom, timskom radu.

Minecraft Youtube video.

Opširnije: Šta je to Minecraft? Vodič za roditelje

Strana 1 od 2

Back to Top