14
Jun 17

Austin Jones (24) je u ponedjeljak, 12. juna, uhapšen na aerodromu O'Hare u Čikagu. You Tube zvijezda, koji ima više od 500K pretplatnika, optužen je po dvije tačke vezano za "dječiju pornografiju". Austin je optužen da koristi Facebook i iMessage kako bi pridobio seksualno eksplicitne video snimke tinejdžerki, pritiskujući ih da na taj način dokažu kako su njegovi najveći obožavatelji. Starosna dob njegovih navodnih žrtava je oko 14 godina.

(Reference: www.aceshowbiz.com)

13
Jun 17

Ilja Sidorov (26), poštar iz Moskve, priznao je državnim istražiteljima da je tvorac online igre ​​"Plavi kit".

Sidorov je uhapšen u Moskvi i odveden u region Chelyabinsk na Uralu radi dalje istrage.

Postoji rastući strah od opasnosti koje predstavljaju online grupe povezane sa onim što se naziva "Blue Whale" izazov, iako nije bilo potvrđenih izvještaja koji direktno povezuju igru ​​sa samoubistvom.

Takozvane grupe "Blue Whale" prijavljene su u nekoliko zemalja, uključujući Rusiju, Ukrajinu, Portugal, Španiju, Britaniju i Francusku.

(Reference: www.telegraph.co.uk)

06
Jun 17

Pod motom „Sigurno i pametno surfajte internetom“, Ministarstvo komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine u saradnji sa Ambasadom Švicarske u Bosni i Hercegovini i Međunarodnim forumom solidarnosti – EMMAUS poziva vas na predstavljanje publikacije „Priče sa interneta / Priče s interneta / Приче са интернета“.

Publikacija na slikovit način, kroz strip, prikazuje situacije u koje djeca i mladi, naročito rizične skupine, mogu doći nepromišljenim i nesmotrenim korištenjem interneta i ostalih informacijskih i komunikacijskih tehnologija.

Opširnije: Poziv za medije „Priče sa Interneta“

17
Maj 17

Dalibor Ivanić, načelnik PU Prijedor, danas je na redovnoj konferenciji za novinare upozorio na opasnosti od jezive online igrice „Plavi kit“.

O tom su, kako je rekao, nakon obavijesti Interpola, koja je stigla u sjedište MUP-a RS, obaviještene sve policijske stanice koje su zadužene i za kontakt sa školskim ustanovama.

Opširnije: Opasna online igrica "Plavi kit" stigla i u BiH: Policija upozorava učenike i roditelje

Strana 1 od 82

Back to Top